Pentru trup și suflet: Tipuri de masaj și beneficii!Într-o lume agitată cu multe taskuri de îndeplinit, relaxarea este extrem de importantă și îți poate crea oaza de liniște de care ai atâta nevoie. Noi, specialiștii de la Exclusive Skin & Laser Clinik îți recomandăm masajul ce îți răsfață simțurile, te ajută să dobândești echilibru emoțional și cel mai important îți poate trata sau preveni anumite afecțiuni. 


Masajul de relaxare este cea mai bună tehnică pentru a scăpa de stres, a dobândi o stare de bine și a îmbunătăți aspectul pielii. Ca orice tip de masaj și cel de relaxare stimulează circulația sângelui și permite o mai bună oxigenare a dermului, oferind astfel mai multa fermitate. De asemenea, medicii ne avertizează că stresul își pune amprenta asupra zonei dintre umeri și ceafă, mușchii fiind solicitați peste limita normală, astfel că este necesară o detensionare cel puțin o dată pe săptămână. 


Masaj terapeutic este mai mult decât un masaj de relaxare. El este indicat  celor ce vor să trateze anumite afecțiuni printre care: probleme ale articulațiilor, reumatisme, afecțiuni ale colanei vertebrale, distrofie musculară, precum și afecțiuni circulatorii sau limfatice. Acest tip de masaj este unul complex și constă în masarea țesuturilor moi cu scopul de a stimula circulația sângelui, a limfei și de a decontracta musculatura. În funcție de problemele fiecărui pacient se folosec tehnici speciale. 


Lomi- lomi este tipul de masaj care vizează corpul, inima și spiritul. Este o formă veche de masaj practicată de indigenii polinezieni din Hawaii, tehnicile fiind transmise din generație în generație. Acest tip de masaj se bazează pe principiul Huna care spune că fiecare dintre noi caută armonia și iubirea. Lomi lomi ajută la eliberarea blocajelor, vindecarea la nivel mental, emotiv și sentimental. Mișcările acestui tip de masaj sunt ample și fluide și se realizează atât cu antebrațul cât și cu palmele. Important este și faptul că efectele vindecătoare ale masajului se pot prelungi mult timp după terminarea ședinței.  

.

Masaj anticelulitic are ca scop îndepărtarea aspectului de „coajă de portocală”. El ajută la îmbunătățirea aspectului pielii și remodelarea țesutului adipos. Este un masaj viguros ce se realizează pe porțiuni localizate (abdomen, coapse, fese, brațe) ca și tratament, fiind indicate 2-3 ședințe pe săptămână pentru rezultate rapide. Masajul anticelulitic influențează metabolismul printr-un consum accelerat de calorii și eliminarea excesului de apă din organism. Manevrele acestui tip de masaj sunt atât rapide și profunde, cât și superfciale cu efect relaxant. 


Reflexoterapia este tratamentul ideal pentru multe dezechilibre și afecțiuni. Această terapie presupune aplicarea de presiune pe diferite puncte și zone din talpă, corespondente ale organelor. În general, terapia presupune ședințe concentrate pe zonele cu probleme, deși în timpul unei ședințe se masează toate punctele importante pentru eliminarea toxinelor din organism. Reflexoterapeutul va presa cu degetele punctele durerose cu o intensitate medie sau mare, pentru a facilita circulația sângelui, dizolvarea depunerilor de toxine și implicit oxigenarea țesuturilor. 


Drenajul limfatic este o tehnică ce acționează eficient asupra circulației limfatice și venoase. Sistemul limfatic, parte a sistemului circulator are rolul de a curăța organismul de toxine, el fiind indicat pentru menținerea unui sănătăți perfecte. Drenajul limfatic presupune un complex de tehnici manuale utilizate pe traseul vaselor limfatice pentru a conduce limfa blocată spre stațiile ganglionare. El este indicat a fi realizat și în combinație cu alt tip de masaj. 


Masajul thailandez are numeroase beneficii atât la nivel corporal, cât și psihic. Are la bază mișcări specifice, fiind o combinație între yoga și mindfulness. Acest tip de masaj ne poate ajuta să creștem nivelul mobilității și al flexibilității, să stimulăm activitatea organelor interne, să îmbunătățim circulația și să detensionăm musculatura. Acest tip de masaj este o formă de manipulare corporală ce presupune o intervenție asupra corpului prin tehnici de presopunctură, mobilizări și elongații. 


Maderoterapia este o tehnică de masaj care folosește diferite instrumente din lemn, special concepute pentru a reduce celulita, grăsimea localizată, pentru a reda fermitatea și pentru tonifierea țesuturilor. Se spune că o ședință de madroterapie echivalează cu o oră petrecută în sala de sport.